איך אדע אם אני או ילדי צריכים טיפול?

כיצד מחליטים האם אני/ ילדי צריך טיפול? איזה טיפול טוב עבורי? איך לבחור מטפל?

הבדיקה הפשוטה האם אני/ ילדי צריך טיפול הינה: האם אני מזהה קושי רגשי או תפקודי (התנהגותי) אצלי או אצל ילדיי, אשר מקשה או אף משבש את שגרת היומיום, ואינני מצליח  להתמודד עם הבעיה לבדי?

 זיהוי המצוקה עוד טרם הגעת המשבר ופניה לסיוע מקצועי, יחסוך הרבה עוגמת נפש, זמן וכסף.

כאשר מתעורר קושי או בעיה מסוימת בחיינו, אנו נוטים בשלב הראשון לנסות לפתור אותה בעצמנו- הברז דולף, דלת הארון נשברה, פנצ'ר במכונית וכדומה, אנו מנסים לתקן את העניין בכוחות עצמנו. הצלחנו? מה טוב. לא הצלחנו? פונים לעזרה מקצועית.

ומה בדבר קושי רגשי ותפקודי? מה בדבר שיבוש בשגרת היומיום שלנו על רקע של קושי נפשי, רגשי והתנהגותי?

אותו הדבר! בתחילה אנשים נוטים לשתף את קרוביהם (איש משפחה, חבר קרוב ונאמן) בקשייהם ונפתחים בפניהם. בחלק מן המקרים שיתוף שכזה אכן יכול לעזור המון. חברים ובני משפחה משמשים לנו הרבה פעמים "כמטפלים בנפש" בעצם ההקשבה שלהם.

אך בשונה מברז דולף, ארון שנשבר ופנצ'ר במכונית, בנושאים שבנפש הדבר רגיש ביותר. והכלל: "אם לא יועיל- לא יזיק" לא חל כאן! התעסקות בנושאים נפשיים-רגשיים ללא הבנה במבנה ההפרעה, בדרכי טיפול והחלמה, בהחלט יכולים להזיק. מתן "עצות טובות" ממי שלא למד ומתעסק בפסיכותרפיה יכולה בהחלט לגרום לנזק.

אני מזמין אתכם/ן ליצור עמי קשר לשיחת ייעוץ ראשונית ללא עלות. ניתן ליצור איתי קשר בכל ערוצי המדיה- טלפון, דוא"ל, מסרונים, ואשמח לעזור.